Homepage

Welkom op Clubbrugge-online.be. Dit is een onofficiële website over voetbalclub Club Brugge. Je vindt hier veel informatie over Club Brugge en spraakmakende actualiteiten zullen niet onbenoemd blijven op ClubBrugge-online.be. Ben je dus geïnteresseerd in Club Brugge of bijvoorbeeld fan en supporter van Club Brugge? Houd ons website dan regelmatig in de gaten en mis nooit iets!

Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging, gewoonlijk kortweg Club Brugge (Engels: Club Bruges), FCB of Brugge genoemd, is een Belgische professionele voetbalclub uit de stad Brugge, West-Vlaanderen. Club Brugge behoort tot de absolute top voetbalploegen van Belgie en maken momenteel dan ook deel uit van de Belgische Eerste Klasse A. Dit is de Jupiler Pro League nationale voetbalcompeittie, het hoogste niveau van het Belgische voetbal. Club Brugge speelt hun thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion, waar ze terrein delen met stadsgenoot Cercle Brugge.

Club Brugge heeft al een lange geschiedenis als voetbalclub in België en heeft al veel bijzondere prestaties neer te zetten en is aantoonbaar met resultaat een ploeg met statuur. Club Brugge won 15 Belgische landstitels, evenals 11 Belgische Bekers en 15 Belgische Supercups. In 1981 wonnen ze ook de Kirin Cup in Japan.